Rosé mag dan rood noch wit zijn, het is zeker geen vlees noch vis! Er wordt vandaag de dag heerlijke, spannende en kwalitatief uitermate goede stille én mousserende rosé gemaakt. Van de meest uiteenlopende druivenrassen. Uit een keur aan wijnregio’s. En van lekkere borrel- en terraswijnen tot luxe wijnen voor bij het eten of in de wijnkelder. Kortom, op roségebied valt er net zoveel te ontdekken als op rode- of wittewijngebied. Wij van wijn.com vinden dan ook dat er meer rosé gedronken moet worden. Nieuwsgierig? Bekijk dan snel ons assortiment en ontdek de beste rosé!
Fijne alcoholvrije rosé. Lichtroze van kleur en geurend naar rijpe aardbei en framboos. De smaak is lekker sappig, soepel en met een verkwikkende frisheid. Heerlijk om zo te drinken of bij borrelhapjes en lichte voorgerechten.
9,45 8,65 per fles
Intens fruitige, lichtzoete rosé met zoete fruittonen (framboos, meloen, perzik) en bloemige nuances in de geur. Toegankelijk, sappig en intens fruitig in smaak met milde zuren en een vriendelijke afdronk met subtiel zoetje.
Franse rosé met een fruitig aroma van aardbei en framboos. De smaak is zacht, droog en soepel. Heerlijk als aperitief, bij salades of in combinatie met vis.
Fraaie droge rosé met een zalmroze tint en een verfijnd aroma van rood fruit en milde kruiden. De smaak zet zacht, mild en rond in ontwikkelt zich evenwichtig en aanhoudend.
Deze mousserende, alcoholvrije rosé is aangenaam fruitig en milddroog van smaak. Gemaakt van 100% grenache druiven uit de Languedoc. Bij voorkeur gekoeld serveren, op zo’n 8°C.
Droge Portugese rosé van castelãodruiven, met een sappige, fruitige en elegante smaak. Lekker verfrissend op het terras, maar ook heerlijk bij salades of koude voorgerechten.
Fraaie, frisse mousserende rosé met een pittig aroma van rood fruit en een lichte kruidentoon. Uitstekend als aperitief, zowel op een zomers terras als bij recepties.
Milde, mousserende rosé uit Italië met een zacht en fruitig aroma, gemaakt van corvina-, rondinella- en molinaradruiven. Uitstekend als aperitief, maar ook lekker bij kleine hapjes.
Oranjeroze mousserende wijn met de geur van appel en rode vruchten. De smaak is mild, evenwichtig en fris. Heerlijk als aperitief. Ook lekker bij vis, wit vlees of desserts met rood fruit.
Typische rosé uit de Provence gemaakt door een van de beste producenten uit de streek: Château d’Esclans.
‘This is a Champagne that looks so perfect in the glass that you know it is going to blow you away, and it does.’ Aldus Champagne-expert Tom Stevenson over de rosé-Champagne van Charles Heidsieck.
Zalmroze van kleur, licht fruitig van geur met nuances van rode bessen en aardbei. De smaakstructuur is rond, droog en aromatisch en aanhoudend in de afdronk. Feestelijk aperitief, maar ook prima bij milde tapas of een koude visschotel.
Unieke zalmroze kleur met oranje schijn. Subtiele, speelse geur met tonen van klein rood fruit (framboos), brioche en kaneel. Genereus en rijk van smaak, maar tegelijk elegant en verfrissend met een fijne mousse.
Flesinhoud: 375 ml
Italiaanse rosé van montepulcianodruiven, met de geur van vers rood fruit. Vanwege de sappige smaak en volle structuur past deze wijn heel goed bij frisse voorgerechten en pasta met vis.
Franse droge rosé. Fris en fruitig van geur, met nuances van rijpe rode vruchten en milde kruiden. De volle, krachtige smaak is uitstekend te combineren met milde tot pittige gerechten, zowel koude schotels als van de grill.
Roséwijn bestaat in een spectrum aan roze kleuren. Er zijn lichtgekleurde zalmroze roséwijnen (ook wel ‘vin gris’ of ‘blush’), diepgekleurde, bijna rode varianten en alles daartussenin. Vaak wordt gedacht dat de kleur iets over de kwaliteit zegt. Maar eigenlijk zegt die vooral iets over hoe de rosé gemaakt is. Roséwijn krijgt z’n kleur net als rode wijn van de kleurstoffen in de schil van blauwe druiven. Om een rosékleurige wijn te maken, moet een wijnmaker de schillen dus in contact laten komen met het druivensap. Hoe langer dat contact, hoe meer kleur de wijn krijgt. Ook de dikte van de druivenschil telt. Cabernet heeft bijvoorbeeld een dikke schil en geeft al snel veel kleur. Grenache heeft juist een dunne schil en moet dus langer bij het sap blijven. Om te voorkomen dat een roséwijn een rode wijn wordt, scheiden wijnmakers de druivenschillen van het sap vóór het persen.
Behalve in een waaier aan kleuren, is rosé er ook in vele smaken. Bijzonder populaire roséwijn is die uit de Provence. Côtes de Provence is meestal gemaakt van druiven als grenache, cinsault, syrah en mourvèdre. De wijn is veelal droog, licht van kleur, fruitig en kruidig. De beste Provencerosés komen uit Bandol. Goede Bandol is complex, ziltig, en krachtig. Geweldige eet- en kelderwijn! Ook in andere Zuid-Franse regio’s, zoals de Languedoc, de Zuid-Rhône, Nîmes en Ventoux vind je mooie kruidige, droge roséwijnen. Vooral die uit de Languedoc presteren vaak bijzonder goed voor hun prijs! In Italië vind je prachtige rosato’s, variërend van lichtvoetige, sappige Bardolino tot een stevige Montpulciano, tot mineralige, complexe rosé van de Etnavulkaan. Liefhebber van krachtig, bijvoorbeeld voor bij de barbecue? Probeer dan eens een Portugees uit Alentejo. Liever elegant? Dan is een mooie pinot-rosé uit de Loire of Bourgogne ideaal. Genoeg te ontdekken dus!
Wanneer niet, zouden we bijna willen zeggen! Omdat er zoveel soorten zijn, is er voor ieder moment wel een fijn glas te bedenken. Rosé kan een ideale borrel- of terraswijn zijn. Kies dan voor een wat lichtere, frissere stijl met niet te hoog alcoholpercentage. Roséwijn kan ook heerlijk aan tafel zijn. Provencerosé wordt bijvoorbeeld veelvuldig gedronken in combinatie met lokale gerechten als salade niçoise, rode mul, tonijnsteak of bouillabaisse. Als een rosé voldoende smaak en structuur heeft, kun je ‘m zelfs prima drinken bij vleesgerechten, bijvoorbeeld van de grill. Kortom, ook om een lekkere rosé open te maken is altijd wel een goede reden te bedenken!